Onze paarden

Paarden, mooie edele dieren.. spiegels en eerlijk, altijd. Ze leven in het hier en nu en verrichten naar de mens toe prachtig werk. Menig jongeren zijn hier al toegekomen met een rugzak. Gebukt onder de zware lasten die ze op dat moment meedragen. Ik kan niet beschrijven hoe mooi het is en ze met de tijd te zien groeien en openen. Hoe ze van teruggetrokken, onzekere tiener openbloeien naar een zelfzekere,  in hun kracht komende IK. Ze zichzelf weer leren graag zien, positief in het leven komen en leren dat ze deze wereld echt wel het hoofd kunnen bieden. Met vallen en opstaan, stap voor stap. 

Onze paarden zijn onze belangrijkste partners. Het werk dat zij doen is onbetaalbaar en niet vervangbaar. We blijven bewust kleinschalig en hebben dan ook een kleine kudde. Momenteel zijn ze met vier. 

 Wij streven er dan ook naar hun zo goed mogelijk te verzorgen. Onbeperkt hooi,24/7 buiten,  de nodige vitaminen en mineralen. Bij sommige zijn dagelijks medicatie en supplementen nodig omdat ze bv Cushing hebben, cronisch bevangen zijn of last hebben van gewrichten en spieren. Dat dit elke maand een flinke hap uit ons budget is hoeven we je niet te vertellen. Daarom kunnen wij ook alle steun gebruiken. Hoe? Kijk dan gerust even hier

Aquilla

25-08-1995 – Merrie

Ik ben de bomma van de kudde en samen met Robinne en Yella de anciens van FRP. 
Begin 2020 werd er bij mij Cushing vastgesteld. Ik was depressief, heel mager en apathisch en ik had nergens nog zin in. 
Dankzij de goede zorgen van mijn baasjes op FRP ben ik ondertussen al heel wat beter. Ik heb terug energie en begin eindelijk weer wat bij te komen. De aangepaste voeding, supplementen en essentiële oliën die ik dagelijks krijg doen me echt goed. Ik heb mijn eigen privé-weide die grenst aan die van de andere en af en toe ga ik tussen de kudde wandelen. Het jonge geweld van de ruinen wordt me soms teveel en daarom sta ik graag apart. Ook hebben ze hier een speciaal menu voorzien voor mij omdat mijn tanden niet zo goed meer zijn. Gewoon hooi krijg ik helaas niet meer geknabbeld. Om te voorkomen dat de andere al dit lekkers opeten heb ik dus een privé buffet. Dagelijks een grote emmer lekkere kruidenslobber en onbeperkt gemalen hooi. 
Kindjes op mijn rug, dat gaat niet  meer. Maar ik geniet er nog ten volle van dat ik geborsteld en geknuffeld word. Voor een wandeling en wat grondwerk ben ik ook steeds te vinden. Doordat ik altijd rustig en gelaten ben, op mijn leeftijd laat je alles al wat meer voor wat het is ben ik de ideale pony om jongeren en minder jong van hun angsten af te helpen. 

Meters en Peters
  • 2022 Yasmine
  • 2022 Nancy

Yella

01-01-2000 – Merrie

Ik ben net als Aquilla al een beetje op leeftijd en sinds kort heb ik ook niet graag meer dat ze me berijden. Mijn achterhand en rug beginnen wat last te krijgen van de ouderdomskwaaltjes. Gelukkig houden ze hier rekening mee en zet ik natuurlijk mijn beste beentje voor op andere vlakken. Ik ben wat introvert en zoek ook vaak steun bij mijn begeleider.  Maar coachen doe ik zo graag. Ook knuffelen, wandelen en aangepast grondwerk vind ik leuk. Grote drukte is niet zo mijn ding maar ik ben wel duidelijk in mijn taal. 

Meters en Peters
  • 2022 Cindy

Robinne

06-06-2006 – Merrie 

Ik ben de koppige Houdini van de groep. Als ik mijn kans zie onder de draad door te gaan naar dat lekker stukje gras dan ben ik weg . Alhoewel ik beter zou moeten weten want ik ben nogal gevoelig aan mijn voetjes. Zeker tijdens de koude wintermaanden ben ik nogal snel bevangen. 
Ik werk graag als ik zin heb.. anders moet je me wel overtuigen  en liefst met eten want ik doe dat het liefst van allemaal. Ik doe ook graag trucjes en ben geen angsthaasje en niet snel onder de indruk. Als we rijden dan ga ik wel graag snel, liefs in een race en he ik verlies niet graag hoor. 

Meters en Peters
  • 2022 Yasmine

Lucky

05-05-2016 Tinker Merrie

Ik ben de benjamin van de groep. Maar heb wel de leiding. Ik ben een stevige dame die nog veel moet leren. Ook al denk ik er af en toe anders over. Ik ben een ruwe bolster met een klein hartje en mijn assertief gedrag is vaak ook een dekmantel om mijn onzekerheid te verstoppen. Maar ja, ik zit dan ook nog in mijn pubertijd natuurlijk.

Meters en Peters
  • 2022 Luc

Opvangpaarden

Tijdens volle coronaperiode hebben wij ook enkele paarden opgevangen. 

Amir, Sky en Spirit vervolledigen momenteel het team. 

Meters en Peters
  • 2022 Amir- Yasmine
  • 2022 Spirit – Yasmine
  • 2022 Sky – Sîon
Schuiven naar boven